ViA HESPI institūtā darbu uzsāk zinātniskais viesasistents no Turcijas Ilkers Guls (Ilker Gül)

No 1.augusta Vidzemes Augstskolas HESPI institūtā darbu uzsāk zinātniskais viesasistents no Turcijas Ilkers Guls (Ilker Gül). Pētnieks 3 gadus darbosies projektā "Apmeklētāju monitorings un pārvaldība aizsargājamās un rekreācijas teritorijās: jauni izaicinājumi un risinājumi antropocēna laikmetam (VIMAS)" ,  kā arī uzsāks studijas kopīgajā doktorantūras programmā "Ekonomika un uzņēmējdarbība”.

VIMAS projekta galvenais mērķis ir attīstīt efektīvāku tūrisma un atpūtas dabas teritoriju pārvaldību bioloģiskajai daudzveidībai, cilvēku dzīves kvalitātei un uzņēmējdarbības attīstībai. Projekts tiek īstenots Apvārsnis Eiropa Marija Sklodovska-Kirī aktivitātes “Doktorantūras tīkli” (MSCA Actions Doctoral Networks) ietvaros. Pētnieks Ilkers Guls Vidzemes Augstskolā veiks pētījumu par tēmu “Ar atpūtu brīvdabā un dabas tūrismu saistīto sabiedrisko labumu finansēšanas izaicinājumi un risinājumi".

Ilkers Guls par savu motivāciju un pieredzi:

“Mani vienmēr interesējis tūrisms gan kā industrija, gan kā cilvēku uzvedības atspulgs. Esmu ieguvis bakalaura grādu tūrisma un viesmīlības vadībā Turcijā, pēc tam sekoja maģistra studijas tūrisma vadībā Stambulas Universitātē, Turcijā. Mana zinātkāre mani mudināja arī pabeigt asociētā grāda studijas kulinārijas mākslās Anatolu Universitātē. Vēloties padziļināti izpētīt tūrisma uzvedības dziļākos motīvus, sabiedrības un tūrisma krustpunktu un dalīšanās ekonomikas ietekmi, esmu veicis pētījumus šajās jomās.

Papildus akadēmiskajām studijām esmu ieguvis praktisku pieredzi industrijā, strādājot viesnīcās, arī kā pētniecības asistents un lektors universitātēs. Turklāt esmu izzinājis socioloģijas un vēstures jomas kā pēdējā kursa students gan Vēstures nodaļā Stambulas Universitātē, gan Socioloģijas nodaļā Atatürkas Universitātē. Tomēr mana akadēmiskā ceļojuma aizraujošais pavērsiens sākās, pievienojoties VIMAS projektam. Šis projekts, kas tiek īstenots vairākās valstīs un apvieno pētniekus no dažādām nozarēm, piedāvā lielisku iespēju izpētīt tūrisma dabiskās dimensijas unikālā, ne-antropocentriskā perspektīvā. Tas arī nodrošina būtiskas pētniecības prasmes un ceļu uz doktorantūras studijām, būtiski veicinot manu karjeru."

Image

Vidzeme University of Applied Sciences

Cēsu street 4, Tērbatas street 10, Valmiera, LV-4201, Latvija

Company reg. Nr. LV90001342592

CONTACTS | COMPANY DETAILS